Brand in garage/berging in IJzendijke

Laatst bijgewerkt 4-07-2020
zaterdag, 4 juli 2020 om 2:00:24
Gesloten

Even na 1:30uur is er melding gemaakt van brand in een schuur/berging aan de Boulevard in IJzendijke. Omdat de brand zeer snel uitbreidde heeft de meldkamer twee blusvoertuigen gealarmeerd. Eénmaal ter plaatse blijkt er inderdaad brand te zijn in een garage/berging. Brandweer is gestart met het blussen van de brand.

Omstanders hebben meerdere explosies gehoord, waarschijnlijk veroorzaakt door een gasfles en spuitbussen in de garage.

De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling. Rook is altijd ongezond, blijf uit de rook! Heeft u last van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit.

zaterdag, 4 juli 2020 om 2:22:28 - Brand is meester

Officier van Dienst meldt dat de brand in de garage meester is. Naast de garage is een tuinhuis en een schutting door de brand aangetast, er zijn geen gewonden. Brandweer blust de laatste resten nog na. Tevens worden de daken van de omliggende schuurtjes gecontroleerd op eventuele brandresten.

Stichting Salvage wordt ter plaatse gevraagd voor ondersteuning bij de afhandeling van de schade.

Einde berichtgeving.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.