Brand in flat aan de Hogeweg in Vlissingen

Laatst bijgewerkt 28-01-2022
donderdag, 30 juli 2020 om 21:06:20
Grip 1
Gesloten

Er is een explosie geweest in een flat aan de Hogeweg in Vlissingen en er is brand uitgebroken. Een brandweereenheid is ter plaatse, twee eenheden zijn onderweg. 

Zojuist is GRIP1 afgekondigd voor coordinatie van de eenheden.

vrijdag, 31 juli 2020 om 0:29:57

Ook de bewoners van de 11 andere woningen kunnen deze nacht nog niet naar huis. De politie blijft in de buurt om een oogje in het zeil te houden. 

Stichting Salvage regelt het onderdak voor mensen die dit nodig hebben. 

Einde berichtgeving.

donderdag, 30 juli 2020 om 23:44:47

Update en samenvatting:

Rond 20.45 is de brandweer uitgerukt voor een explosie met brand in een flat aan de Hogeweg in Vlissingen. De gevel van de getroffen flat was beschadigd en ruiten waren gesprongen. Ook was er brand uitgebroken. De brandweer is met groot materieel uitgerukt en om 21.00 uur is GRIP 1 afgekondigd. 

De eerste inzet van de brandweer was gericht op naar buiten halen van bewoners van de getroffen woningen en het ontruimen van omliggende panden. Tevens is gestart met het blussen van de brand. Rond 22.30 is brand meester gemeld. De brandweer heeft wel nog een tijdje nageblust.

In totaal zijn 5 mensen gewond geraakt, waarvan 1 persoon naar het ziekenhuis is vervoerd. Helaas is ook 1 persoon overleden bij dit incident, dit was de bewoner van de flat waar de explosie heeft plaatsgevonden. 

Er zijn 22 woningen betrokken, 2 woningen blijven afgesloten voor het onderzoek door de politie. De brandweer, gemeente en woningcorporatie bekijken naar welke woningen de bewoners weer terug kunnen. De bewoners van 9 van de woningen kunnen sowieso deze nacht nog niet terugkeren, van 11 andere woningen is het nog niet bekend. Momenteel worden bewoners opgevangen in de buurt. Zo nodig wordt ook voor de nacht opvang geregeld wanneer mensen geen familie of vrienden in de buurt hebben waar ze naar toe kunnen. Stichting Salvage is opgeroepen om te assisteren bij het afhandelen van de schade. Naastgelegen gebouwen hebben geen schade opgelopen. Het getroffen gebouw wordt door de politie en de gebouweigenaar afgegrendeld.

De burgemeester van Vlissingen heeft een bezoek gebracht aan de opgevangen bewoners. Voor de bewoners die er behoefte aan hebben is ook psychosociale hulp ingeschakeld. 

De brandweer blijft nog met enkele eenheden ter plaatse voor afrondende werkzaamheden; overige eenheden zijn terug naar de kazernes. 

donderdag, 30 juli 2020 om 22:43:43

Bij de explosie en brand is helaas een persoon overleden. Tevens is een persoon naar het ziekenhuis vervoerd, drie* personen zijn lichtgewond geraakt maar hoeven niet naar het ziekenhuis. * gecorrigeerd naar vier personen

De brand is meester, brandweer blust nog wel even na.

In totaal zijn 22 woningen ontruimd, mensen zijn opgevangen in de buurt. Er wordt van 20 woningen nog bekeken welke bewoners vanavond weer terug kunnen naar hun woning. De brandweer, gemeente en woningcorporatie onderzoeken de staat van de woning. Er is vooral rook- en waterschade en gesprongen ruiten. 

De politie doet onderzoek in de woning van de explosie en de bovenliggende flat.

donderdag, 30 juli 2020 om 22:16:44

De brandweer heeft mensen uit de omliggende woningen gehaald. Er is voor opvang gezorgd in de nabije omgeving.

Behalve de Koudekerkseweg is ook de Bonedijkestraat afgeloten voor het verkeer om hulpdiensten de ruimte te geven. 

donderdag, 30 juli 2020 om 21:43:29

De Koudekerkseweg wordt afgesloten zodat de hulpdiensten de ruimte hebben. 

De traumahelikopter is ook gealarmeerd.

donderdag, 30 juli 2020 om 21:35:40

De brand is uitgebreid naar de bovenliggende verdieping. Bij de brand komt rook vrij, probeer altijd uit de rook te blijven.

En geef de hulpdiensten de ruimte!

donderdag, 30 juli 2020 om 21:26:15

Brandweer zet eerst in op het redden van mensen die eventueel nog in het appartement zijn. Er zijn ambulances ter plaatse.

Enduris komt ter plaatse

donderdag, 30 juli 2020 om 21:14:41

Er is zojuist gealarmeerd voor zeer grote brand en er zijn meerdere eenheden onderweg, waaronder twee hoogwerkers. 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.