Brand in een woning aan de Acacialaan Bruinisse

Laatst bijgewerkt 3-12-2023
zondag, 3 december 2023 om 16:27:40
Grip 1
Gesloten

We zijn uitgerukt voor brand in een woning aan de Acacialaan in Bruinisse. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn onderweg. Bij brand komt rook vrij. Blijf uit de rook.

zondag, 3 december 2023 om 22:14:03

Het sein brand meester is gegeven. Daarna hebben we de kisten waarin het vuurwerk zat, naar beneden gebracht. Voor de veiligheid hebben we de kisten en het vuurwerk eerst nog goed nat gemaakt. Ze zijn beneden overgedragen aan de politie die de verdere afhandeling voor haar rekening neemt. Er is inmiddels ook afgeschaald; het is geen GRIP-incident meer. Einde berichtgeving.

Wil je snel op de hoogte gebracht worden van een incident in je omgeving? Download de Zeeland Veilig-app in de Appstore of de Google Playstore.

zondag, 3 december 2023 om 21:37:09

We hebben nu nog twee blusvoertuigen (uit Bruinisse en Dreischor) ter plaatse en een hoogwerker (uit Zierikzee). We wachten op de beelden van de drone en op basis daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt.

zondag, 3 december 2023 om 20:48:28

Het droneteam is gearriveerd in Bruinisse. Op dit moment maken ze met de drone beelden in de woning waar het vuurwerk ligt. Na de vlucht zullen deze beelden bekeken en besproken worden door de hulpdiensten. Meer weten over deze dienst genaamd Team Digitale Verkenning, kijk hier.

zondag, 3 december 2023 om 20:28:15

We hebben een inschatting gemaakt van het risico ter plaatse. Als het vuurwerk ontploft, zou er alleen een gat in het dak ontstaan van de woning waar het vuurwerk op zolder ligt.

zondag, 3 december 2023 om 19:59:42

De inwoners in de directe omgeving krijgen van de gemeente een brief waarin hen wordt verteld dat ze voorlopig het beste kunnen binnen blijven en ze krijgen het advies niet in de buurt van ramen te komen. De burgemeester is inmiddels in de buurt voor morele steun aan de inwoners.

zondag, 3 december 2023 om 19:17:00

Burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland, Jack van der Hoek, heeft zich gemeld bij de opvanglocatie in Bruinisse, het dorpshuis. Hij komt poolshoogte nemen en wil de inwoners een hart onder de riem steken.

zondag, 3 december 2023 om 19:04:10

We laten een drone komen. Daarmee kunnen we de situatie in de woning beter bekijken. In de tussentijd gaan we proberen de smeulende plaatsen op de bovenverdiepingen van veilige afstand te blussen.

 

 

 

zondag, 3 december 2023 om 18:32:24

De dikke brandweerslang ligt op de route Havenplateau, Noorddijk, Deltastraat tot de kruising Van Hertsbeekenstraat. Deze en omliggende straten zijn daardoor afgesloten voor verkeer. Zie ook het bijgevoegde kaartje voor de afsluitingen. De rode stippellijn staat voor de brandweerslang.

zondag, 3 december 2023 om 18:02:38

Op aangeven van de politie zijn we gestopt met blussen, omdat er vuurwerk op zolder van één van de woningen ligt. In het kader van ieders veiligheid zijn de naastliggende huizen daarom ook ontruimd. Voor eventuele opvang is dorpshuis De Vanger beschikbaar.

zondag, 3 december 2023 om 17:50:06

Vooralsnog is er geen sprake van slachtoffers (mensen en dieren). De hulp van Stichting Salvage is gevraagd om te helpen bij het beperken en afhandelen van de schade. 

zondag, 3 december 2023 om 17:11:03

Voor de coördinatie tussen verschillende hulpdiensten is GRIP1 afgekondigd. Naast de inzet van de brandweereenheden komt een Commando Plaats Incident (CoPI)  naar het incident. Hier komen de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten bij elkaar. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). Het CoPI richt zich op de bestrijding van het incident ter plaatse (bronbestrijding) en een (gering) effectgebied. Zie verder de website met uitleg over GRIP1.

zondag, 3 december 2023 om 17:01:09

We hebben vier blusvoertuigen, de watertankwagen en de hoogwerker ingezet voor de bestrijding van de brand in de woningen.

Vanaf de Vissershaven wordt een pomp ingezet om extra bluswater beschikbaar te hebben. Hiervoor gebruiken we 110 mm dikke slangen, dit geeft afsluitingen van de wegen in de omgeving.

zondag, 3 december 2023 om 16:48:00

Drie woningen hebben brand op de bovenverdieping. We zijn met meerdere voertuigen aan het blussen. Voor de waterwinning is opgeschaald naar zeer grote brand.

zondag, 3 december 2023 om 16:39:41

Op de brand komen veel mensen af. Bij de brand komt rook vrij en die rook is ongezond. Blijf daarom voor je eigen veiligheid op afstand. Daarmee geef je ook de hulpdiensten de ruimte om hun werk te doen.

zondag, 3 december 2023 om 16:34:41

Het gaat om een uitslaande brand in de woning. We hebben opgeschaald naar grote brand, omdat er meerdere woningen bij betrokken zijn. De eerste eenheden zijn ter plaatse en begonnen met blussen.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit*. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

* Weet je niet hoe je ventilatie uitzet? Bekijk dan het filmpje op onze website