Brand in een vakantiewoning aan de Veerweg Wolphaartsdijk

Laatst bijgewerkt 3-12-2023
zondag, 3 december 2023 om 11:37:30
Gesloten

We zijn uitgerukt voor een brand in een vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk. We zijn met meerdere blusvoertuigen, een autoladder en watertankwagen onderweg. Bij de brand komt rook vrij; blijf uit de rook.

zondag, 3 december 2023 om 12:30:35

We hebben de brand onder controle en het sein brand meester is gegeven. De bovenverdieping van het huisje is volledig uitgebrand. De bewoners kunnen niet terug in het huisje. Ze worden opgevangen door het vakantiepark. Een deel van de weg bij het huisje was afgezet; dit is nu weer open. Einde berichtgeving.

Wil je snel op de hoogte gebracht worden van een incident in je omgeving? Download de Zeeland Veilig-app in de Appstore of de Google Playstore.

zondag, 3 december 2023 om 12:17:53

De hulp van Stichting Salvage is gevraagd om te helpen bij het beperken en afhandelen van de schade. 

zondag, 3 december 2023 om 12:04:12

We zijn momenteel met twee blusvoertuigen actief. Het ene voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere is binnen aan het werk.

zondag, 3 december 2023 om 11:51:21

De brand is in de sauna op de eerste verdieping. Iedereen is veilig buiten het gebouw. We zijn begonnen met blussen.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit*. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

* Weet je niet hoe je ventilatie uitzet? Bekijk dan het filmpje op onze website