Brand in een sloopgebouw aan Goudend in Middelburg

Laatst bijgewerkt 21-04-2024
zondag, 21 april 2024 om 21:34:03
Gesloten

We zijn uitgerukt voor een brand in een sloopgebouw aan het Goudend in Middelburg. Het gaat om een gebouw met drie lagen. Gezien de grootte van het gebouw willen we voldoende mensen ter plaatse hebben. We zijn daarom met twee blusvoertuigen en een ladderwagen uitgerukt.

zondag, 21 april 2024 om 22:30:56

De officier van dienst heeft het sein brand meester gegeven. Op de bovenste verdieping is ook geen brand meer aangetroffen. We gaan inpakken en terug naar de kazerne. Einde berichtgeving.

Wil je snel op de hoogte gebracht worden van een incident in je omgeving? Download de Zeeland Veilig-app in de Appstore of de Google Playstore.

zondag, 21 april 2024 om 22:03:37

We zijn nog niet klaar met het doorzoeken van het gebouw. Het is er donker en rommelig. Het pand is flink dichtgetimmerd en op de trappen ontbreken treden. Daardoor gaat het niet zo snel. De brandhaarden die we zijn tegengekomen, zijn geblust.

zondag, 21 april 2024 om 21:51:04

We hebben de eerste twee lagen van het gebouw bekeken. Op de begane grond hebben we een aantal brandjes geblust. Op de eerste verdieping hebben we geen brand gevonden. Wel rook. We gaan verder kijken.

zondag, 21 april 2024 om 21:37:00

In het gebouw zien we op verschillende plekken brand. We gaan deze branden blussen. We hebben geen mensen aangetroffen in het gebouw.  

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit*. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

* Weet je niet hoe je ventilatie uitzet? Bekijk dan het filmpje op onze website