Brand in dak woning Lyceumstraat in Hulst

Laatst bijgewerkt 1-12-2022
zondag, 27 november 2022 om 17:52:13
Gesloten

Aan de Lyceumstraat in Hulst is brand uitgebroken in een woning. De brand is inmiddels uitslaand in het dak van de woning. De brandweer is uitgerukt met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. De bewoner staat buiten, er is niemand meer in de woning. 

Voor de zekerheid blijft een ambulance in de buurt.

zondag, 27 november 2022 om 19:05:48

De officier van Dienst heeft brand meester gemeld. De brandweer is nog wel even bezig met afblussen. Daarna kunnen ze terug naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

zondag, 27 november 2022 om 18:54:13

De brand is onder controle. Brandweer is nog bezig om deel van het dak te slopen om goed bij de laatste vuurhaardjes te kunnen. De brand is niet overgeslagen naar de buren, wel is er daar sprake van wat rook- en waterschade. 

Stichting Salvage is onderweg om de bewoner bij te staan in het afhandelen van de schade. 

zondag, 27 november 2022 om 18:07:04

De twee andere eenheden van de brandweer zijn inmiddels aanwezig. Behalve op het blussen van de brand wordt ook ingezet op het voorkomen van overslag naar de buren.  

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.