Brand in bedrijfsloods aan de Valeiskreek in Eede

Laatst bijgewerkt 27-11-2020
vrijdag, 27 november 2020 om 20:08:49
Gesloten

Omstreeks 19:50uur is er brand gemeld in een loods van een timmerbedrijf aan de Valeiskreek in Ede. De meldkamer heeft op basis van de melding direct twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen gealarmeerd.

De eerste eenheid is ter plaatse en probeert de brand binnen in de loods te bestrijden. De brand is op dit moment niet uitslaand. 

 

vrijdag, 27 november 2020 om 21:21:44 - Brand is meester

De officier van dienst meldt dat de brand meester is.

Dankzij de forse inzet binnen in de loods door twee brandweereenheden, is de brand bestreden en de loods behouden. Zowel het vuur op de begane grond als op de zolder is uit. Brandweereenheden gaan nu verder de zolder op om na te verkennen en resten af te blussen. Door de brand is er veel rook in de loods, daarom wordt de loods door de brandweer geventileerd.

Einde berichtgeving.

vrijdag, 27 november 2020 om 21:10:08 - Stichting Salvage ondersteunt bij afhandeling schade

Hoewel de brandweer nog volop bezig is met het bestrijden van de brand, is al duidelijk dat er veel schade is aan de loods. Stichting Salvage komt ter plaatse om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

 

vrijdag, 27 november 2020 om 20:34:12

Het vuur op de begane grond is doorgeslagen naar de zolder van de loods. Twee brandweereenheden proberen de brand van binnenuit te bestrijden. Het vuur op de begane grond lijkt onder controle, geprobeerd wordt om ook het vuur op de zolder te blussen. Het vuur op de zolder is moeilijk bereikbaar.

De hoogwerker is ter plaatse, vanaf de hoogwerker wordt het dak in de gaten gehouden.

Terug naar meldingen