Brand in bedrijf Finlandweg Nieuwdorp

Laatst bijgewerkt 13-07-2020
maandag, 13 juli 2020 om 18:35:56
Gesloten

Omstreeks 18:20uur is brand gemeld bij een bedrijf aan de Finlandweg in Nieuwdorp. Er is brand uitgebroken in een stapel pallets die gestapeld zijn tegen de gevel van het bedrijf. Het lijkt erop dat de brand inmiddels is doorgeslagen in het bedrijf daarom heeft de meldkamer een extra blusvoertuig en een hoogwerker gealarmeerd.

Het eerst blusvoertuig is inmiddels ter plaatse en bevestigt dat de brand in het gebouw is doorgeslagen en start met het blussen van de brand.

Ter ondersteuning wordt tevens een waterwagen ter plaatse gevraagd.

maandag, 13 juli 2020 om 19:58:20

De door brand aangetaste goederen worden uit de loods gereden met een heftruck en door de brand afgeblust. De laatste brandresten in de loods worden afgeblust, waarna de brand haar werkzaamheden afrondt en terugkeert naar de kazerne.

Stichting Salvage komt ter plaatse voor ondersteuning bij de afhandeling van de schade.

Einde berichtgeving.

maandag, 13 juli 2020 om 19:29:34 - Brand is meester

De inspanning van de brandweereenheden hebben effect, de officier van dienst meldt dat de brand meester is.

De brand in een stapel pallets aan de buitenzijde is snel geblust, waarna de brandweer van binnenuit de brand snel kon bestrijden. De ondersteunende eenheden voor het watertransport keren terug naar de kazerne.

 

 

maandag, 13 juli 2020 om 18:59:34

Brandweer heeft waterwinning opgebouwd en is gestart met het blussen van de brand. Eén zijde lijkt onder controle, brandweer gaat door naar binnen, om van binnenuit de brand te bestrijden.

Om te voorzien in voldoende bluswater is een watertransportsysteem gealarmeerd en ondersteunende eenheid. Het watertransportsysteem bestaat uit een pomp om te voorzien in grote hoeveelheden water, over langere afstanden en een langere periode.

 

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.