Brand in balen hooi aan de Koegorsstraat in Terneuzen

Laatst bijgewerkt 21-09-2021
maandag, 20 september 2021 om 8:52:14
Grip 1
Gesloten

Aan de Koegorsstraat in Terneuzen is brand in balen hooi. De brandweer is met meerdere (blus)voertuigen aanwezig om de brand te bestrijden. 

dinsdag, 21 september 2021 om 8:29:55

De brand in de hooibalen is grotendeels uit en wordt nu door Sagro in de gaten gehouden. Daar waar het iets lijkt op te laaien, wordt het met water geblust. Ook is het bedrijf gestart met het verwerken van de restanten.

De brandweer is inmiddels teruggekeerd naar de kazerne. Einde berichtgeving. 

maandag, 20 september 2021 om 20:53:21

De werkwijze met de dompelbak werkt goed. Er is echter veel hooi dat op deze manier afgeblust moet worden, het gaat dan ook waarschijnlijk nog de hele nacht duren. De rookoverlast wordt zoveel mogelijk beperkt door het neerslaan van de rook met een waterkanon.

De werkzaamheden worden in samenwerking met het bedrijf gedaan. 

maandag, 20 september 2021 om 18:15:16

Er is een container geplaatst waarin stukken brandend hooi ondergedompeld kunnen worden in water. Na enkele minuten in het water wordt het hooi vervolgens elders neergelegd om verder te koelen. Daarmee wordt het uitgaan van de brand versneld. Het onderdompelen zorgt voor extra rook. Deze trekt vooralsnog niet over bewoond gebied. 

maandag, 20 september 2021 om 17:53:24

Zolang het hooi nog brandt worden voor de zekerheid waarnemingen (waar komt de rook terecht) en metingen gedaan door de brandweer. 

maandag, 20 september 2021 om 15:32:47

De hoofdofficier van dienst Brandweer schaalt af, er is geen GRIP 1 meer. Het hooi brandt nog steeds, de brandweer laat het gecontroleerd afbranden. 

maandag, 20 september 2021 om 13:17:59

Het hooi brandt nog steeds, de brandweer is nu bezig met het verplaatsen en uit elkaar trekken van een deel van de balen, zodat de verbranding sneller gaat. 

Er wordt nog steeds gemonitord hoe het met de rook is, op dit moment nog geen overlast voor de omgeving. De brandweer houdt de situatie in de gaten.

maandag, 20 september 2021 om 12:19:17

De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1 om wat makkelijker met alle partijen te kunnen overleggen over de bestrijding. De brand in het hooi is dusdanig dat deze wat langer gaat duren, ook is het nog steeds mogelijk dat de berg met houtsnippers betrokken raakt. 

Bij de brand komt rook vrij, probeer altijd uit de rook te blijven.

maandag, 20 september 2021 om 11:38:15

Omdat naast de brandende hooibalen een berg hooisnippers in brand dreigt te raken, wordt verder opgeschaald. Er is een groot watertransport (1000 meter) en een hoogwerker gealarmeerd. 

maandag, 20 september 2021 om 11:21:04

De brandweer laat de brandende balen hooi gecontroleerd uitbranden. De omringende hooibalen die niet weggereden konden worden, houdt de brandweer nat om te voorkomen dat ze meegaan in de brand. Ook een nabijgelegen berg houtsnippers wordt nat gehouden. 

maandag, 20 september 2021 om 9:46:17

Vooralsnog is er geen overlast van de rook voor de omgeving. Er is wel advies gevraagd aan een adviseur gevaarlijke stoffen en de situatie wordt steeds gemonitord. 

maandag, 20 september 2021 om 9:12:02

Brandweer is aanwezig en met werkzaamheden gestart. Het betreft een groot aantal balen hooi. De balen die nog niet branden, worden nu door het bedrijf weggereden naar een ander deel van het terrein.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.