Brand in afvalverwerking Frankrijkweg Nieuwdorp

Laatst bijgewerkt 1-09-2022
donderdag, 1 september 2022 om 19:52:46
Gesloten

Vanavond omstreeks 18:30u is brand gemeld op het terrein van de afvalverwerking aan de Frankrijkweg in Nieuwdorp. Brandweer is ter plaatse gestart met het blussen van de brand in een hoop afval van ongeveer 20 x 20 meter. Het afval bevat asbesthoudend materiaal. Samen met het bedrijf Indaver wordt de hoop afval afgedekt.

De brand gaat gepaard met rookontwikkeling die deels over het industriegebied trekt. De brandweer heeft daarom een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse gevraagd evenals twee VerkenningsEenheden Brandweer (meetploegen) om gebied benedenwinds te verkennen en te onderzoeken op mogelijke verspreiding van asbest.

De brandweerinzet wordt ondersteund door twee waterwagens. 

Een tweede blusvoertuig wat uit voorzorg was gealarmeerd, wordt niet ingezet en keert terug naar de kazerne.

donderdag, 1 september 2022 om 20:19:25 - Brand is meester, geen asbest bij brand betrokken

De officier van dienst meldt dat de brand meester is. Brandweer heeft vastgesteld dat er geen asbesthoudende materialen betrokken waren bij de brand.
De brand is ontstaan als gevolg van broei in biologisch materiaal op de vuilstort naast een asbestdepot. Het depot zelf is niet bij de brand betrokken, er heeft daardoor ook geen asbestverspreiding plaats gevonden.

Eén blusvoertuig blust nog na, overige brandweereenheden keren terug naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

donderdag, 1 september 2022 om 20:00:20 - rookontwikkeling

De brand gaat gepaard met flinke rookontwikkeling die over het industriegebied trekt. Rook is altijd ongezond, blijf daarom uit de rook. Indien u last heeft van de rook, sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Vermoeden van asbest

Bij de brand komt mogelijk asbesthoudend materiaal vrij. Voorkom dat je hiermee in aanraking komt of dit met de rook mee inademt. Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven. Zie je materiaal liggen en denk je dat het asbest is? Laat het liggen en raak het materiaal niet aan. Hou nadere informatie over de brand in de gaten.
Vragen en antwoorden over asbest op deze pagina