Brand in aardappelloods Quarlespolderweg Lewedorp

Laatst bijgewerkt 15-05-2020
vrijdag, 15 mei 2020 om 15:31:11
Gesloten

Uitslaande brand gemeld in aardappelloods aan de Quarlespolderweg bij Lewedorp. 

vrijdag, 15 mei 2020 om 19:33:17 - sein brand meester

Zojuist is het sein brand meester gegeven. Brandweer is nog geruime tijd bezig met nablussen. Er is geen gevaar voor de omgeving. 

Einde berichtgeving.

vrijdag, 15 mei 2020 om 18:41:22

De brand woedt in de schuur op nu nog slecht bereikbare plaatsen. Het is niet veilig om in de schuur te blussen, blussing vindt daarom vanaf buiten en vanaf de autoladder plaats. Hierdoor duurt het lang voordat de brand onder controle gebracht kan worden. Meetploegen hebben op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven) zijn geen te hoge concentraties CO (koolstofmonoxide) gemeten. 

vrijdag, 15 mei 2020 om 17:42:21

Er zijn vier blusvoertuigen, twee watertankwagens, autoladder en watertransportsysteem ingezet. Hiermee wordt overslag naar de naastgelegen loodsen voorkomen. In de loods zijn aardappelen opgeslagen, er zijn geen mensen of dieren betrokken. De rookoverlast in de omgeving is beperkt door de ligging van de boederij. Het asbesthoudend materiaal van de dakplaten is in de directe omgeving van de loods terecht gekomen en niet verder verspreid. Omdat inzet nog geruime tijd zal duren is er logistieke verzorging voor het ingezette brandweerpersoneel onderweg.

vrijdag, 15 mei 2020 om 16:23:47

De brand woedt in een loods van circa 25 x 15 meter. De loods heeft een dak met asbesthoudende platen, delen van de platen zijn in de directe omgeving terecht gekomen. Er is weinig rook en geen gevaar voor de omgeving.

vrijdag, 15 mei 2020 om 16:06:04

Om over voldoende bluswater te kunnen beschikken is naast de twee watertankwagen een watertransportsysteem gealarmeerd. 

vrijdag, 15 mei 2020 om 15:48:58

Brand in aardappelloods is uitslaand. Brandweer zet in om te voorkomen dat de brand overslaat naar naastgelegen loods. Er worden drie blusvoertuigen, een autoladder en een waterwagen ingezet. Tweede waterwagen is onderweg.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.