Brand in aanhanger vrachtwagen op N57 bij Bruinisse

Laatst bijgewerkt 19-03-2020
donderdag, 19 maart 2020 om 6:43:37
Gesloten

Op de N59 staat in de buurt van Bruinisse (bij 30,2) de aanhanger van een vrachtwagen in brand. De brandweer is uitgerukt met twee blusvoertuigen en een waterwagen. Het eerste blusvoertuig is ter plaatse en gestart met blussen. 

De chauffeur van de vrachtwagen is uit het voertuig.

donderdag, 19 maart 2020 om 8:07:06 - Oplegger uitgebrand, trekker behouden

Door de inzet van de brandweer is de trekker behouden en heeft wat lichte schade. De oplegger, gevuld met levensmiddelen is volledig uitgebrand. De chauffeur heeft rook ingeademd en is gecontroleerd door de ambulancebemanning, hij heeft geen letsel opgelopen en hoeft niet naar het ziekenhuis. Er zijn nog twee blusvoertuigen en een watertankwagen aanwezig om de brandende resten te blussen. Dit zijn blusvoertuigen uit Bruinisse, Oosterland en de watertankwagen uit Sommelsdijk. Rijkswaterstaat verzorgt het bergen en opruimen van de restanten. De combinatie staat op de parkeerstrook naast de rijbanen van de N59. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelrijbaan. De afsluiting zal nog enige tijd duren, verkeer moet rekening houden met vertraging.  

Einde berichtgeving.

donderdag, 19 maart 2020 om 7:52:17 - sein brand meester

om 07.32 uur is sein brand emester gegeven

donderdag, 19 maart 2020 om 7:24:22

Het betreft een vrachtwagen van Albert Heijn. Inzet is nog steeds om het trekkend voertuig te sparen. Inmiddels is een 3e TS gearriveerd, uit Middelharnis. Deze is al bijstand aangeboden door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. 

donderdag, 19 maart 2020 om 7:04:13

De brandweer probeert nog steeds het trekkend voertuig van de vrachtwagen te redden.

De politie leidt het verkeer om over de parallelweg. Ondertussen zijn meerdere blusvoertuigen extra uitgerukt vanweg de lange aanrijtijden. De eerste gealarmeerde waterwagen kon wegens technische problemen niet doorrijden en is teruggekeerd naar de kazerne. 

donderdag, 19 maart 2020 om 6:51:31

Er wordt nog een extra blusvoertuig opgeroepen zodat er meer water beschikbaar komt.

Bij iedere brand komt rook vrij, probeer altijd uit de rook te blijven.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.