Brand fabrieksgebouw Nijverheidsstraat Sas van Gent

Laatst bijgewerkt 21-05-2023
zondag, 21 mei 2023 om 2:03:03
Gesloten

Brand uitgebroken in zetmeeldroger in fabrieksgebouw op het terrein van Cargill aan de Nijverheidsstraat te Sas van Gent. Er is sprake van uitslaande brand. Brandweer heeft daarom opgeschaald naar grote brand.

zondag, 21 mei 2023 om 3:31:48

De brandweer schaalt af. Laatste verkenning wordt binnen in de installatie uitgevoerd, daarna wordt overdracht aan bedrijf gedaan en gaan eenheden retour naar de posten. Einde berichtgeving. 

zondag, 21 mei 2023 om 3:10:18

De officier van dienst geeft zojuist het sein brand meester. Geen vuurverschijnselen meer zichtbaar, wel rook. De brandweer bestrijdt de brand met behulp van een hoogwerker. Daarnaast zijn nog drie blusvoertuigen aanwezig. 

zondag, 21 mei 2023 om 2:44:56

Na een stofexplosie in de zetmeeldroger ontstond een steekvlam. De zetmeeldroger bevindt zich op de 2e verdieping van het fabrieksgebouw en is daardoor lastig bereikbaar. Het vuur lijkt inmiddels grotendeels onder controle. Er is nog weinig rook en geen gevaar voor de omgeving.

zondag, 21 mei 2023 om 2:14:01

Het gaat om een uitslaande brand uit een zetmeeldroger. Er is niemand meer aanwezig. Het proces is door het bedrijf stilgelegd, zodat de brand bestreden kan worden. Extra eenheden zijn gealarmeerd.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.