Brand in cafe bistro Hengstdijk

Laatst bijgewerkt 24-04-2019
vrijdag, 19 oktober 2018 om 8:05:08
Gesloten

Er is een uitslaande brand in een cafe - bistro Het Jagerhuis aan de Hengstdijkse Kerkstraat in Hengstdijk.

Omdat bij de melding de brand uitslaand was, heeft de meldkamer direct opgeschaald naar middelbrand en 2 blusvoertuigen en een hoogwerker gealarmeerd.

Het eerste blusvoertuig is ter plaatse, bevestigt de uitslaande brand en schaalt op naar grote brand. Tevens wordt een waterwagen ter plaatse gevraagd.

09:30:51 - Brand is meester

De Officier van Dienst meldt dat de brand meester is. De brand is niet geheel uit de laatste resten worden afgeblust, het nablussen en naverkennen zal nog enige tijd duren. De rookontwikkeling is afgenomen. De meetploeg heeft geen verhoogde concentraties gemeten die gevaar voor de gezondheid opleveren.

Lange tijd was onduidelijk of het pand een cafe/bistro met geschakelde woning betrof. Nu is duidelijk geworden dat het gehele pand in gebruik is al bistro-cafe.

Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.

Einde berichtgeving.

 

08:41:11

De brand woedt op de verdieping van het cafe/bistro en is uitslaand. Het pand is geschakeld met een woning.De brandweer gaat het pand niet meer naar binnen en bestrijdt de brand van buitenaf. De brandweer heeft met drie blusvoertuigen en een hoogwerker fors ingezet, waardoor de intensiteit van de brand afneemt.

Brandweer gaat er vanuit dat er niemand in het pand aanwezig.

De rook trekt naar camping de Vogel. In de omgeving van de brand worden metingen verricht, hiervoor wordt een meetploeg ingezet. Gasten van de camping hebben het advies gekregen om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten.

08:14:35

Bij de brand komt rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Zorg dat je niet in de rook staat!  Heeft u last van de rook, ga dan  naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. 

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.