brand bij bedrijf Statendijk IJzendijke

Laatst bijgewerkt 6-06-2019
donderdag, 6 juni 2019 om 4:15:41
Gesloten

Er is brand gemeld gemeld in een schuur van een bedrijf aan de Statendijk bij IJzendijke. Eerste blusvoertuig is ter plaatse, meldt dat brand in werkplaats woedt. 

donderdag, 6 juni 2019 om 5:23:11

De werkplaats en de aanwezige machines en gereedschappen zijn door de brand zwaar beschadigd. Brandweer blust nog na en gaat daarna inpakken.

Einde berichtgeving.

donderdag, 6 juni 2019 om 5:20:17

Eigenaar van het bedrijf is bij aanvang van de brand korte tijd in de schuur geweest, hij heeft hierbij mogelijk rook ingeademd. Voor de zekerheid komt ambulance om persoon te controleren.

donderdag, 6 juni 2019 om 5:06:05 - sein brand meester

Sein brand meester is zojuist gegeven.

donderdag, 6 juni 2019 om 5:05:07

Brand is beperkt tot de werkplaats in een van de schuren op het terrein. Door de brand is een deel van het dak beschadigd. Op het dak liggen golfplaten met waarschijnlijk asbesthoudend materiaal. Kleine delen van het dak zijn achter de schuur op het terrein terecht gekomen. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen is onderweg om vast te stellen of er sprake is van asbesthoudend materiaal. Uit voorzorg is het terrein afgezet zodat geen verdere verspreiding plaats kan vinden.

donderdag, 6 juni 2019 om 4:30:25

Brand is korte tijd uitslaand geweest, vooralsnog blijft brand beperkt tot werkplaats in de schuur. Twee blusvoertuigen en hoogwerker ingezet. Watertankwagen is bijna ter plaatse.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.