Brand appartement Weststraat in Aardenburg

Laatst bijgewerkt 2-04-2024
dinsdag, 2 april 2024 om 16:34:34
Gesloten

We zijn onderweg met diverse voertuigen naar een melding van een brand in een appartement aan de Weststraat in Aardenburg. Er is niemand meer binnen.

dinsdag, 2 april 2024 om 18:08:56

Er zijn zeven appartementen in het complex. Uit enkele appartementen hebben wij tijdens de brand nog mensen in veiligheid moeten brengen. Er is niemand gewond. In het appartement waar de brand heeft gewoed was niemand aanwezig. 

Inmiddels zijn wij 'brand meester'. De brand is uit en er wordt geen koolstofmonoxide meer gemeten. Einde berichtgeving.

Wil je snel op de hoogte gebracht worden van een incident in je omgeving? Download de Zeeland Veilig-app in de Appstore of de Google Playstore.

dinsdag, 2 april 2024 om 17:16:48

De brand is uit, er is wel veel rookontwikkeling, ook op andere verdiepingen. Wij controleren nog de andere appartementen op rook en de aanwezigheid van koolmonoxide.

De hulp van Stichting Salvage is gevraagd om te helpen bij het beperken en afhandelen van de schade. 

Er zijn drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet, dit betekent dat er opgeschaald is naar 'grote brand'. Er komen geen extra voertuigen meer ter plaatse.

dinsdag, 2 april 2024 om 16:49:37

Er staat een bankstel in brand, wij zijn deze nu aan het blussen. Er is niemand aanwezig in het appartement, er zijn geen gewonden.

dinsdag, 2 april 2024 om 16:40:24

Er is brand op de eerste verdieping, door de warmte zijn de ramen al gesprongen. De eerste bluswagen is ter plaatse en is ingezet. Een tweede blusvoertuig en hoogwerker zijn aanrijdend.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit*. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

* Weet je niet hoe je ventilatie uitzet? Bekijk dan het filmpje op onze website