Binnenvaartschip gezonken monding Sloehaven

Laatst bijgewerkt 24-04-2019
zaterdag, 9 maart 2019 om 16:01:12
Grip 1
Gesloten

Een binnenvaartschip heeft in de monding van de Sloehaven bij Vlissingen water gemaakt en is vervolgens gezonken. Het schip ligt niet in de vaargeul. Een reddingsactie werd opgestart. Twee boten van de KNRM gingen er naar toe. Het schip is inmiddels volledig gezonken. Er waren twee personen aan boord. Eén persoon is in een sloep naar de kant gekomen. Deze wordt door het ambulancepersoneel onderzocht vanwege onderkoelingsverschijnselen. Een tweede persoon wordt vermist. De politie zoekt naar deze persoon vanaf de kant. De Kustwacht heeft een zgn. Search & Rescue aktie opgezet met twee helikopters en twee reddingsboten. Er is ook een traumahelikopter opgeroepen. En een bergingsbedrijf is in actie. Er is GRIP 1 zojuist gemaakt om de reddingsactie te kunnen coordineren.

zondag, 10 maart 2019 om 0:04:18

Op dit moment is de vermiste man nog niet gevonden en is de duiker weer uit het water. De zoekactie wordt voor nu gestaakt.

Het incident wordt overgedragen en gaat verder onder leiding van Rijkswaterstaat als een berging.

Einde berichtgeving.

zaterdag, 9 maart 2019 om 23:36:11

Op dit moment wordt er nog steeds onder water gezocht bij het gezonken binnenvaartschip door een ingezette duiker. Er is nog geen spoor van de vermiste man.

zaterdag, 9 maart 2019 om 23:26:58

De politie meldde eerder deze avond dat de eigenaar van het schip een man uit Rilland is van 39 jaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht in Goes. Na behandeling mocht hij weer naar huis. De man die nu vermist is is een werknemer aan boord van het schip. Hij komt waarschijnlijk uit het buitenland. Er wordt onderzoek naar de oorzaak gedaan als het schip geborgen wordt, zo gaf de politie aan.

zaterdag, 9 maart 2019 om 23:03:00

Eerder meldden we dat er mogelijk persoonlijke eigendommen van het gezonken schip aanspoelen op de wal. Toen gaven we aan dit bij de politie te brengen. Als u nu iets aantreft verzoeken wij u dit af te leveren bij het dichtst bijzijnde gemeentehuis vanaf a.s. maandag 11 maart.

zaterdag, 9 maart 2019 om 22:33:57

Op dit moment is een duiker te water om af te dalen naar het schip om te onderzoeken of de vermiste man mogelijk binnen in het schip is.

zaterdag, 9 maart 2019 om 22:13:48

Nadere informatie:

Op dit moment zijn duikers die ingezet worden door de berger Multraship, op lokatie. Zij wachten op het juiste moment in het tij om de eerste poging om af te dalen naar het schip uit te voeren. Zij krijgen assistentie van de reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens. Ambulance en brandweer zijn ook aanwezig. Het scheepvaartverkeer wordt stilgelegd tussen 22.00 en 22.45 uur.

 

zaterdag, 9 maart 2019 om 19:53:15

De zoekactie naar de vermiste persoon is gestopt omdat het nu te donker is om verder te zoeken. Er is afgeschaald, het is geen GRIP 1 meer.

Al eerder is aangegeven dat er vanwege de sterke stroming en hierdoor veiligheidsredenen op dit moment niet in het schip kan worden gezocht. Om 22.00 uur is het laag water. Dan wordt bepaald of er een poging kan worden gedaan om in het schip te zoeken naar de vermiste persoon.

Over de oorzaak is niets bekend.

De twee personen die aan boord van het schip waren zijn twee mannen. Meer informatie is nu niet bekend.

Tot zover de informatie over dit incident tot nu toe.

Zodra er meer informatie bekend is, vullen we dit blog aan.

 

 

zaterdag, 9 maart 2019 om 19:10:17

In aanvulling op eerdere berichten over de persoon die aan wal is gekomen: deze persoon lag in het water en is door één van de aanwezige schepen die hulp heeft geboden aan de kant gebracht. Eerder werd gemeld dat deze persoon zelfstandig naar de wal kwam.

zaterdag, 9 maart 2019 om 18:43:18

Op dit moment wordt er nog steeds naar de vermiste gezocht. Tot het donker wordt, wordt gezocht rondom het schip en in de omgeving. Vanwege de sterke stroming kan er op dit moment vanwege veiligheidsredenen niet in het schip worden gezocht. Om 22.00 uur is het laag water. Dan wordt bepaald of er een poging kan worden gedaan om in het schip te zoeken naar de vermiste persoon.

zaterdag, 9 maart 2019 om 18:20:07

Op dit moment wordt er nog steeds gezocht naar de tweede opvarende van het binnenvaartschip die wordt vermist.

zaterdag, 9 maart 2019 om 17:39:40

Op dit moment wordt er nog steeds gezocht naar de vermiste persoon.

Er zijn berichten dat er drie personen aan boord waren. Dit is niet juist. Er waren twee opvarenden. Eén daarvan wordt vermist. De ander is naar het ziekenhuis gebracht.

Er spoelen veel spullen aan wal in de omgeving van het gezonken schip. Ook persoonlijke spullen van de opvarenden. Het verzoek is om als u dit aantreft het naar het dichtsbijzijnde politiebureau te brengen.

Over de oorzaak van het zinken van het schip is op dit moment niets bekend.

zaterdag, 9 maart 2019 om 17:01:21

Het binnenvaartschip vervoerde zand. Het voer van Hansweert naar Vlissingen.

zaterdag, 9 maart 2019 om 16:29:34

Van de twee personen die aan boord van het schip waren is degene die aan de kant werd onderzocht door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Naar de tweede persoon wordt nog gezocht. In de lading van het schip zijn geen gevaarlijke stoffen.

Terug naar meldingen