Bermbrand aan de Zuiddijk in Sluis

Laatst bijgewerkt 31-05-2020
zondag, 31 mei 2020 om 16:51:34

Aan de Zuiddijk in Sluis staat een stuk berm in brand. Er zijn twee blusvoertuigen en een waterwagen uitgerukt. Het eerste blusvoertuig in inmiddels ter plaatse. 

Bij de brand komt veel rook vrij, blijf altijd uit de rook! 

zondag, 31 mei 2020 om 18:04:23

De officier van dienst heeft brand meester gemeld. De brandweer blijft nog even met een blusvoertuig aanwezig om de berm nog goed nat te spuiten om tegen te gaan dat het vuur opnieuw kan oplaaien. 

Einde berichtgeving. 

zondag, 31 mei 2020 om 17:36:31

De meeste brandhaardjes zijn uit, op een na. Deze krijgt nog wat extra water. De rook is vrijwel verdwenen. Brandweer houdt het gehele stuk nog wel nat in verband met rondvliegende deeltjes.

zondag, 31 mei 2020 om 16:59:31

Het stuk berm dat in brand staat is vlakbij een camping. De brandweer beschermt de camping tegen eventueel rondvliegende brandende stukjes, die vanwege de harde wind in de lucht komen. De rook waait over de camping, de gasten worden hiervoor gewaarschuwd. Een deel van de weg wordt afgezet.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.