Baggerschip gestrand tegen Oosterscheldekering

Laatst bijgewerkt 24-04-2019
maandag, 5 november 2018 om 6:32:59
Grip 1
Gesloten

Bij Vrouwenpolder is rond vijf uur een baggerschip tegen de Oosterscheldekering aan gestrand. Het schip ligt stabiel tegen een pijler aan de binnenzijde van de kering. Rijkswaterstaat is ter plaatse; de KNRM heeft drie personen van boord gehaald, de schipper is nog op het schip. Het schip is niet geladen.

Er is een sleepboot onderweg. Er is geen brandweerploeg ingezet. 

Het schip is te zien vanaf de rijbaan op de Oosterscheldekering. 

Voor coordinatie ter plaatse is zojuist GRIP 1 afgegeven. De betrokken hulpdiensten zullen samen het incident gaan afhandelen.

maandag, 5 november 2018 om 8:45:41 - Afschaling

Er is zojuist weer afgeschaald. Het baggerschip ligt in de haven bij Neeltje Jans om geinspecteerd te worden. Er is in elk geval schade aan de boeg van het schip. Rijkswaterstaat doet nog onderzoek naar eventuele schade aan de pijler. Ook wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de aanvaring.

Einde berichtgeving.

maandag, 5 november 2018 om 7:53:53 - Weg weer open

Zojuist is de weg over de Oosterscheldekering weer vrij gegeven en opengesteld voor het verkeer. De omleidingsroute wordt opgeheven.

maandag, 5 november 2018 om 7:39:17 - Schip los

Het schip is zelfstandig losgekomen van de pijler (kerend getij) en vaart nu naar de dichtstbijzijnde haven op Neeltje Jans voor een inspectie. Mogelijk is er schade opgelopen door de stranding. 

maandag, 5 november 2018 om 7:03:49 - N57 wordt afgesloten

De weg over de Oosterscheldering, de N57, wordt afgesloten voor het verkeer; het verkeer wordt omgeleid over de Zeelandbrug. 

Terug naar meldingen