Auto te water aan de Buitenhaven in Terneuzen

Laatst bijgewerkt 5-11-2021
vrijdag, 5 november 2021 om 9:02:52

Aan de Buitenhaven in Terneuzen is een auto in het water terecht gekomen bij de west sluis. Brandweer en duikploeg zijn onderweg. 

vrijdag, 5 november 2021 om 13:57:11

De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto gehaald en overgedragen. Brandweer gaat nu inpakken en retour kazerne. Einde berichtgeving.

vrijdag, 5 november 2021 om 12:21:01

De politie gaat onderzoek doen aan de auto. Wanneer het onderzoek is afgerond kan de brandweer starten met bevrijden van het slachtoffer in de auto. Dat gaat nog enige tijd duren.

De weg over het sluizen complex blijft waarschijnlijk nog tot 16 uur gestremd. 

vrijdag, 5 november 2021 om 11:14:09

Het is duidelijk geworden dat er in totaal zes personen in het busje zaten. Vijf personen zijn inmiddels met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd, een persoon zit nog bekneld in het busje. Het medisch team dat aan boord is gegaan heeft inmiddels vastgesteld dat deze persoon helaas is overleden. 

Het busje is door het kraanschip stabiel op het schip gezet. Het schip vaart naar een veilige plek, waarna de brandweer de bevrijding van de persoon gaat starten.

vrijdag, 5 november 2021 om 10:04:17

De brandweer is aan boord van een kraanschip onderweg naar het schip waarop het busje terecht is gekomen. Het kraanschip zal het busje stabiel zetten, zodat de brandweer de persoon kan gaan bevrijden. De ambulanceteams zijn eveneens per boot onderweg naar de overige inzittenden van het busje die op een schip zijn ondergebracht. 

De KNRM en de duikploeg van de brandweer zijn nog standby.

vrijdag, 5 november 2021 om 9:43:06

De brandweer is inmiddels met een boot bij de boot met het busje aangekomen. Een persoon zit nog bekneld in het busje. De brandweer kan er nu niet bij, er is een kraanschip onderweg om te assisteren. Er is ook een traumahelikopter onderweg.

vrijdag, 5 november 2021 om 9:23:30

Er zijn meerdere personen betrokken. Twee personen worden met een boot aan land gebracht en nagezien door de ambulance. Een persoon zit nog in het busje, wat op het binnenvaartschip ligt. De brandweer gaat er naar toe. 

vrijdag, 5 november 2021 om 9:13:23

Een persoon uit de auto is zwemmend gezien, maar zou inmiddels aan boord zijn van een schip. Er wordt nu uitgezocht welk schip om dit te verifieren. Er is een ambulance onderweg om deze persoon na te zien.  

Ook wordt uitgezocht of er nog meer personen betrokken zijn. Duikploegen zijn onderweg.

Terug naar meldingen