auto in brand bij woningen Reygerskreek Hengstdijk

Laatst bijgewerkt 31-12-2019
dinsdag, 31 december 2019 om 6:08:36
Gesloten

Voor een woning aan de Reygerskreek Hengstdijk staat een auto in brand. In twee woningen is hierdoor ook brand ontstaan. Twee blusvoertuigen en een een hoogwerker zijn inmiddels ter plaatse. Om extra water te brengen is een schuimblusvoertuig onderweg. Ook zijn voor de zekerheid twee ambulances onderweg omdat niet duidelijk is of er nog mensen binnen zijn.

dinsdag, 31 december 2019 om 8:18:43

Brandweer blust nog enige ijd na in de beschadigde woning. De bewoners kunnen voorlopig niet in hun woning en worden in overleg tijdelijk elders ondergebracht. De bewoners van de andere woning kunnen na ventileren en metingen door de brandweer weer veilig in hun woning.

Einde berichtgeving.

dinsdag, 31 december 2019 om 8:07:27 - zojuist sein brand meester gegeven

zojuist sein brand meester gegeven

dinsdag, 31 december 2019 om 8:05:32

Door het watergebruik tijdens het blussen kan in de omgeving van de Reygerskreek bruin water uit de kraan komen, Dit is vervelend maar niet gevaarlijk, zie de website Evides

dinsdag, 31 december 2019 om 7:28:17

Omdat de inzet nog even zal duren, worden voor het ingezette brandweerpersoneel o.a. broodjes verzorgd. 

dinsdag, 31 december 2019 om 7:11:27

Brandweer zoekt naar mogelijke vuurhaarden in de kap van de woning. De woningen worden geventileerd en er worden metingen uitgevoerd in de woningen.

dinsdag, 31 december 2019 om 6:43:13

Eén ambulance is aanwezig, het ambulancepersoneel heeft de twee bewoners onderzocht, deze zijn beide ongedeerd. Twee katten zijn uit de woning gered. 

De auto stond op de oprit en is uitgebrand, De brand woedt op de bovenste verdieping van de woning, in de woning is ook rook- en waterschade. De andere woning heeft aan de buitenzijde brandschade aan de gevel, in deze woning is ook rook- en roetschade. 

dinsdag, 31 december 2019 om 6:18:28 - Bij 1 woning is brand uitslaand andere woning behouden

De brand in één van de twee woningen is uitslaand, de andere woning is behouden. De Stichting Salvage is gealarmeerd om de gedupeerden te assisteren bij de afhandeling van de schade.

dinsdag, 31 december 2019 om 6:13:48 - De bewoners zijn veilig en ongedeerd bij de buren.

De bewoners zijn veilig en ongedeerd bij de buren. Brandweer blust de branden, Als u last heeft van de rook, sluit dan ramen, deuren en ventilatie.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.