Dag 6

Duikoefening Middelburg

9.00 uur

Om hun skills op peil te houden hield het waterongevallenbestrijdingsteam vanochtend een oefening in Middelburg. De mannen in de zwarte pakken visten tijdens de oefening warempel een fiets uit het water.  

Open dag brandweer Goes

12.30 uur

Auto's die op elkaar waren gebotst, de vlam in de pan, duikers in een container met water, kinderen die zelf mochten blussen. Op de kazerne in Goes kwam je vanmiddag ogen tekort om alles in je op te nemen bij de open dag van de brandweer Goes. Je kon alle voertuigen van dichtbij zien, van ladderwagen tot reddingsboot, en al het materiaal dat in die voertuigen zit. Veel lachende gezichten, veel verhalen werden verteld en veel herinneringen werden gemaakt. 

Dag van de Veiligheid

13.00 uur

Het was vanmiddag leuk én leerzaam in Oostburg, tijdens de Dag van de Veiligheid op het Ledelplein en op de Markt. De brandweer van Oostburg was één van de deelnemers. Ze prepareerden auto-airbags, verzorgden een brandsimulatie in een gebouw en lieten bezoekers in de kantelauto stappen. De politie was eveneens met voertuigen en materiaal aanwezig, net als andere partners en bedrijven met verschillende voertuigen en informatiekramen. De activiteiten waren vooral bedoeld voor bewustwording. Je staat er namelijk niet vaak bij stil, maar veiligheid is in alle opzichten erg belangrijk.

Dag van de Veiligheid

Watersnoodmuseum

14.00 uur

Het Watersnoodmuseum hield een bijzonder programma voor mensen die in 1953 geboren zijn of ouder zijn dan 70 jaar. Zij konden met het identiteitsbewijs in de hand gratis deelnemen aan een van de bijeenkomsten in het museum. Metgezellen (die niet zijn geboren in 1953) waren ook welkom en kregen 53% korting op de entreeprijs. Dit keer was er een muziekoptreden, verzorgd door de Talentenklas van Muziekschool Zeeland. Elk optreden bestond uit vier solostukken. De stukken vormden een muziekreis door het Watersnoodmuseum.

 

watersnoodmuseum