Dag 5

Zeeland Refinery

9.10 uur

Mathias Verkuil vertelt over zijn werk als Junior Safety Specialist bij Zeeland Refinery. ,,Ik probeer dagelijks de fabriek in te gaan en bij werkzaamheden langs te gaan. Niet om met een vingertje te wijzen naar dingen die niet goed gaan, maar juist om in contact te zijn met medewerkers en te kijken waar we nog kunnen verbeteren.'' Bekijk hier zijn verhaal.

 

Zeeland Refinery

Westerscheldetunnel

10.00 uur

Hoe is de Westerscheldetunnel beveiligd voor auto's en andere voertuigen die passeren? Dat legt de Westerscheldetunnel BV vandaag uit met een toffe animatie. Daarin staan de veiligheidsmiddelen in de tunnel. Zo vind je bijvoorbeeld iedere vijftig meter een hulppost in de tunnel en om de 250 meter een dwarsverbinding. Bekijk hier de animatie en lees meer over veiligheid in de tunnel.

westerscheldetunnel

Ontruimingsoefening in Sluis

10.59 uur

Totaal onverwacht (om de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen) werd het Multifunctioneel Centrum De Keure in Sluis vanochtend opgeschrikt door een brandmelding. 'Rook uit een kantoor'. Het BHV-plan moest in werking treden. Dat verliep soepeltjes en alle kinderen zijn veilig buiten gebracht door de leerkrachten. De brandweer had het vuur snel onder controle. Kijk hier voor meer foto's.

 

ontruimingsoefening Sluis

Rondrit en rondleiding

13.00 uur

Tijdens Rescue Zeeland gingen de broertjes Merijn en Bart uit Nieuwerkerk op de boulevard van Vlissingen enthousiast op zoek naar de deelnemers van Veiligheidsregio Zeeland. Bij elke stand kon je namelijk een sticker krijgen en op een stickervel plakken. Dat deden ze zo goed, dat ze de hoofdprijs wonnen: een rondrit en rondleiding bij de kazerne in Goes. Samen met hun vader Bram en vriendje Seth kregen ze die vandaag van brandweerman Johan in Goes.

prijswinnaars Rescue Zeeland

Waterschap Scheldestromen

14.03 uur

Bij het Waterschap Scheldestromen wordt iedere dag aan veiligheid gewerkt. Veelal om onveilige situaties te voorkomen, maar er zijn ook collega’s die juist in actie komen bij dreigende calamiteiten. In de functie van crisiscoördinator vertelt Jan waarom werken aan veiligheid zo gaaf is. Lees zijn verhaal hier.

waterschap

In touw voor jou (deel 5)

18.45 uur

Tim de Jonge maakt deel uit van het Search and Rescue Team. In deze vijfde en laatste aflevering van In touw voor jou zie je hem in actie met zijn team in de helikopter.

Brandwonden Stichting

19.00 uur

De jeugdbrandweer collecteert in Middelburg voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit geldt ook voor brandwonden: het kan iedereen overkomen. Hoe voorkom je brandwonden? Er zijn een aantal eenvoudige maatregelen waarmee je de kans op een brandwondenongeval aanzienlijk verkleint. Lees ze hier.

jeugdbrandweer met prijswinnaar