Dag 1

Veiligheidsquiz ADRZ

6.45 uur

Namens het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes vertelt Mandy van Oosten (adviseur crisisbeheersing) op de radio bij Omroep Zeeland over de veiligheidsquiz die deze week intern wordt gespeeld. Elke dag krijgen de medewerkers van het ADRZ veiligheidsvragen voorgeschoteld. Die zijn gebaseerd op de 12 belangrijkste gevaren die in Zeeland spelen. Op de radio wilde ze de vragen niet weggeven. Maar om een idee te geven van het niveau van de vragen, laten we er hier stiekem ééntje voorbij komen.

veiligheidsquiz ADRZ

Waterschap Scheldestromen

9:00 uur

Waterschap Scheldestromen zet een collega in het zonnetje. Samantha van Schaick vertelt over haar werk als adviseur waterveiligheid. Lees haar verhaal hier.

waterschap

Westerscheldetunnel

10.00 uur

De NV Westerscheldetunnel is ook een warm pleitbezorger van veiligheid. Daarom besteedt het bedrijf deze week extra aandacht aan veiligheid in de tunnel. Weet jij bijvoorbeeld wat je moet doen als je pech krijgt in de Westerscheldetunnel? Lees het hier.

westerscheldetunnel

Host Nation Support

12:30 uur

In de Zeeuwse Kamer van Omroep Zeeland vertellen Eric Veldhuizen en Jacco Francke over Host Nation Support. Deze week komt op het terrein bij Verbrugge Terminals in Vlissingen-Oost een Amerikaans schip met oorlogsmaterieel aan. Dat gebied wordt door Defensie bewaakt. Eric en Jacco vertellen wat de inwoners van dat materiaal te zien krijgen: er zullen bijvoorbeeld binnenkort tientallen Amerikaanse helikopters overvliegen (richting Duitsland).

Host Nation Support

Podcast politie

16:00 uur

De politie Zeeland-West-Brabant lanceerde een podcast, genaamd Blauw Blauw De Podcast. Daarin vertellen de basisteams hun verhalen, te beginnen bij het basisteam Zeeuws-Vlaanderen. De collega’s Petra en studenten Royan en Cor gaan in gesprek over hun ervaringen in het werk, de politieopleiding en een eerste achtervolging op hoge snelheid.

podcast politie

Zeeland Refinery

17:00 uur

Zeeland Refinery publiceert een video met Valerie de Bruijne, Junior Inspector bij Zeeland Refinery. In die functie houdt zij zich bezig met de inspectie van leidingsystemen en opslagtanks. Bekijk haar verhaal hier.

Zeeland Refinery

In touw voor jou (deel 1)

18.45 uur

Johan van Tilburg, coordinator van het waterongevallenbestrijdingsteam, speelt de hoofdrol bij Omroep Zeeland televisie. In de vijfdelige serie ‘In touw voor jou’ wordt hij uitgebreid geportretteerd. Hij vertelt over zijn werk en hij wordt gevolgd met zijn team bij een oefening in het water bij Damen in Vlissingen.