Wees verbonden

Veiligheidsregio Zeeland werkt samen met allerlei veiligheidspartners. Samen maken we plannen waarin we vastleggen hoe we incidenten bestrijden. Als er wat aan de hand is zorgen wij ervoor dat je weet wat je het beste kan doen. We doen dat op verschillende manieren. Zorg ervoor dat je met ons verbonden bent. Dit kan via de verschillende middelen in het kader hieronder.

Bij een langdurige uitval van stroom of internet, zijn de reguliere communicatiemiddelen soms niet beschikbaar. In die situaties kan je voor informatie terecht op het gemeentehuis of een nabijgelegen brandweerkazerne. 

Verbonden met je omgeving

Naast het zorgen voor jezelf, is het belangrijk om verbonden te zijn met mensen in je omgeving. Misschien ben je slecht ter been of ken je zo iemand. Zorg dat je elkaar weet te vinden en kan helpen als er een gevaarlijke situatie in jullie buurt is.

Alarmnummer 112

Bel 112 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer je getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld bij brand, een verkeersongeluk of inbraak. Dan telt iedere seconde. Dit gratis Europees alarmnummer bel je in alle EU-lidstaten. De 112-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp: brandweer, politie of ambulance. De politie heeft ook een servicenummer voor niet-spoedeisende hulp: 0900-8844.

Voor vragen en antwoorden over het alarmnummer 112 lees je meer op de website van de Rijksoverheid.

Kan je 112 niet bereiken?
Lees wat je kan doen 

NL-Alert

Bij een (dreigende) noodsituatie in je omgeving, ontvang je via NL-Alert een alarmeringsbericht met informatie op je mobiele telefoon. Is jouw mobiel al ingesteld? Kijk op www.crisis.nl/nl-alert voor instelhulp en help ook anderen met instellen. Lees hier hoe NL-Alert in de praktijk werkt. 

Zeeland Veilig

Bij een (groot) incident vind je actuele informatie op verschillende kanalen zoals www.zeelandveilig.nl, Twitter @VRZFacebook Zeeland Veilig en de website van de betreffende gemeente(n). Is er een noodsituatie op landelijk niveau, dan kijk je op www.crisis.nl.

Omroep Zeeland

Via calamiteitenzender Omroep Zeeland ontvang je via radio en/of televisie bij een (groot) incident officiële overheidsinformatie. Zorg er daarom voor dat je Omroep Zeeland op radio en televisie kan vinden.