Vacature regionaal brandweer commandant

Veiligheidsregio Zeeland zoekt naar een nieuwe regionaal brandweer commandant.  De vacature wordt breed uitgezet.

De huidige situatie binnen VRZ vraagt om een sterke en gedegen leiding aan de top. De brandweer verdient extra aandacht en ook de implementatie van het organisatieonderzoek vergt de nodige inspanning.

Het is de wens van het bestuur om te zoeken naar een externe kandidaat. Deze regionaal brandweer commandant maakt een nieuwe start met een frisse blik op de organisatie, zorgt voor een nieuw elan en een nieuwe samenwerking met het bestuur.

Tot nu toe is de functie van regionaal brandweer commandant dus gekoppeld aan die van directeur van de VRZ. Deze functie wordt nu gesplitst voor een periode van 1 jaar; van 1 april 2017 tot 1 april 2018. Daarom wordt er nu gezocht naar een regionaal brandweer commandant.

Elie van Strien blijft waarnemend directeur VRZ tot 1 april 2018. Hij zal ondersteund worden in de algemene bedrijfsvoering van 1 april 2017 tot 1 april 2018 door de directeur publieke gezondheid, Ronald de Meij, voor de algemene bedrijfsvoering. Elie van Strien zal zich tot 1 april 2018, naast het zijn van waarnemend algemeen directeur, hoofdzakelijk richten op het doorvoeren van de nodige veranderingen.

Na 1 april 2018 wordt gekeken of de functies van regionaal brandweer commandant en directeur VRZ kunnen worden gecombineerd.

Belangstellenden kunnen de vacature vanaf 25 maart a.s. vinden in:

 

En via de social media kanalen en website van Veiligheidsregio Zeeland.

Delen op social media: