Internationale Coming Out Day

Inmiddels is de National Coming Out Day, die in Engeland werd opgericht in 1988, al lang niet meer een nationaal maar internationaal begrip. Deze dag wordt ook in ons land op 11 oktober gevierd. Uit de kast komen is voor velen een moeilijke periode in hun leven. Daarnaast kan dit een langdurig proces zijn omdat in elke sociale omgeving opnieuw de beslissing moet worden genomen om er voor uit te komen. Het ‘uit de kast komen’ bij collega’s op het werk kan net zo moeilijk kan zijn als bij de familie. Het gaat immers om collega’s met wie men veelal een hele hechte band heeft.

VRZ hijst de regenboogvlag
Op de Internationale Coming Out Day wordt aandacht besteed aan het moment dat een LHBTI’er (lesbisch, homo, biseksuele, transgender of intersekse) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Net zoals bij veel overheidsorganisaties en Brandweer Nederland, hijst ook Veiligheidsregio Zeeland op deze dag de regenboogvlag. Want wij staan voor diversiteit en kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving! Veiligheidsregio Zeeland is een werkgever waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.

Netwerk Roze Rood
Dit is het diversiteitsnetwerk van de brandweer waar collega-LHBTI’ers (lesbisch, homo, biseksuele, transgender of intersekse) elkaar kunnen ontmoeten. Voor meer informatie of een luisterend oor kan elke LHBTI’er contact opnemen met het Netwerk Roze Rood, via: rozerood@brandweernederland.nl of kijken op www.brandweernederland.nl/rozerood.

Delen op social media: