­­Grote evacuatieoefening

Op zaterdag 23 september vindt een grote evacuatieoefening plaats op het water. Dit gebeurt op initiatief van Westerschelde Ferries, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), Rijkswaterstaat en Veiligheidsregio Zeeland.  

Op zaterdag 23 september 2017, van 09.00 uur tot ca. 11.00 uur, vindt deze evacuatieoefening plaats vanaf het fiets/voetveer Vlissingen-Breskens. Hieraan werken meer dan 60 personen mee als vrijwillig evacué. Het doel van de oefening is het trainen van de procedures aan boord van de Westerschelde Ferry en de KNRM. Een evacuatieoefening als deze probeert men jaarlijks of tweejaarlijks te organiseren.

Trainingsdoel
Het algemeen trainingsdoel is om betrokkenen te trainen in de samenwerking en afstemming van de diverse partijen die betrokken zijn bij de afhandeling van een incident op het water. Het proces melding en alarmering zal worden getoetst en de communicatie tussen betrokken meldkamers en gealarmeerde eenheden. Het accent van de training ligt op het evacueren van een grote groep personen vanaf een veerboot naar een aanlandplaats.

Taak
In deze evacuatieoefening hebben de kapitein en de bemanning van de veerboot de taak om een grote groep evacué’s door de juiste procedure op een vlot te brengen. Daarna zal de KNRM hen van het vlot aan boord nemen en veilig aan wal brengen.

Wat is er te zien?
De locatie van de training is op het water ongeveer halverwege tussen Vlissingen en Breskens. Om die reden is er vanaf de wal weinig te zien behalve een reddingsboot die de evacué’s aan wal brengt.
 

Delen op social media: