Brand in landbouwschuur Kruisweg in Meliskerke

Laatst bijgewerkt 24-04-2022
zondag, 24 april 2022 om 1:54:39
Gesloten

Er is brand uitgebroken in een landbouwschuur aan de Kruisweg in Meliskerke. De brand is uitslaand en in de omgeving zichtbaar. Er zijn meerdere blusvoertuigen onderweg naar het brandadres.

Er zijn geen mensen of dieren in de schuur aanwezig.

 

zondag, 24 april 2022 om 3:51:40 - Brand is meester

Naastgelegen woningen behouden
De officier van dienst meldt dat de brand meester is. Het is de brandweereenheden gelukt om de twee naastgelegen woningen te behouden. De schuur moet als verloren worden beschouwd. 

Nablussen duurt nog enkele uren
Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen. De brandweereenheden worden hierbij ondersteund door een mobiele kraan om de schuur te slopen en af te kunnen blussen.

Overlast van rook door nablussen
Tijdens het nablussen kan er overlast ontstaan door rook. Rook is altijd ongezond, blijf daarom uit de rook. Indien u overlast heeft van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit.

Wegafsluiting tot in de morgen
Tijdens de werkzaamheden blijven de Kruisweg en een deel van de Kloosterweg afgesloten voor het verkeer. In de loop van de morgen zal het watertransportsysteem worden opgeruimd waarna de wegafsluiting wordt beeindigd.

EINDE BERICHTGEVING

zondag, 24 april 2022 om 2:19:13 - Weg afgesloten voor verkeer

De Kloosterweg en de Kruisweg zijn niet toegankelijk voor het verkeer. De Kloosterweg wordt afgezet omdat voor het watertransportsysteem hier een slangleiding wordt gelegd vanaf de Westkapelsche Watergang tot aan de brand.

zondag, 24 april 2022 om 2:02:49

Inmiddels zijn er drie blusvoertuigen ter plaatse en deze bevestigen een uitslaande brand in een landbouwschuur. De eerste inzet van de brandweer is gericht op het beschermen van de naastgelegen woning.

Om te voorzien in voldoende bluswater zijn vrijwel direct twee waterwagens gealarmeerd. Tevens is een watertransportsysteem onderweg.

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.