Edith van der Reijden

Directeur VRZ/commandant Brandweer

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ญ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป?
Bijna 20 jaar geleden bedacht ik ooit bij Brandweer Zeeland te gaan werken. Ik hou van Zeeland. Het water, de omgeving, de industrie en de ingewikkelde werkomgeving. Deze wens is 5 jaar geleden werkelijkheid geworden. Ik ben van origine scheikundig technoloog. Later opgeleid als brandweervrouw binnen de Brandweeracademie. Ik had niet persรฉ de wens om directeur of commandant te worden. Maar nu ik het eenmaal ben vind ik het wel passend bij deze periode in mijn leven.

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ญ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ด?
Ik realiseer me elke dag dat mijn bijdrage aan het veilig houden van Zeeland niet zo groot is. Het echte veilig houden en zorgen dat een brand of crisis zo snel mogelijk is bestreden is een taak van onze Brandweer en crisisorganisatie. Als directeur probeer ik ervoor te zorgen dat mensen hun werk kunnen doen met voldoende middelen. Dat is uiteindelijk mijn verantwoordelijkheid.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ ๐—ท๐—ฒ?
Wij als veiligheidsregio zijn er voor de bewoners van Zeeland. Ik ben een schakel tussen wat in de organisatie speelt en wat de maatschappij van ons vraagt. Het is minder belangrijk dat wij als VRZ bekend zijn. Maar wรฉl dat we de burgers faciliteren in hun eigen zelfredzaamheid, klaarstaan en een betrouwbare organisatie zijn. Dagelijks betekent dit veel overleg hebben met gemeenten, partnerorganisaties en andere veiligheidsregioโ€™s. De leiding van onze organisatie is in handen van de 13 burgemeesters van Zeeland. Dat betekent dat ik daar ook veel overleg mee heb.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ท๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ด๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ฝ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐˜€?
Kort en simpel. Ik kan het niet vaak genoeg benoemen. Mensen, rookmelders redden levens! En download vooral de Zeeland Veilig app hier.

Edith van der Reijden