Brandweer Yerseke opent deuren

Het brandweerkorps van Yerseke is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het korps opent op zaterdag 10 september tijdens een Open Dag van 10 tot 15.00 uur de deuren van de kazerne aan de Burenpolderweg 1.

De 16 enthousiaste  brandweervrijwilligers van de blusgroep Yerseke staan 24 uur per dag, 7 dagen per week, klaar om hulp te bieden. Door verandering van werk en afscheid van collega's is het korps op zoek naar dames en heren vanaf  18 jaar die zich willen inzetten voor de veiligheid in hun eigen leefomgeving. Het korps zoekt vooral mensen die overdag beschikbaar zijn, omdat ze in Yerseke (of directe omgeving) wonen en/of werken.

Hechte groep

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de brandweer in Zeeland. Op dit moment zijn er 64 posten, 1100 vrijwillige en 130 beroepsbrandweermensen. De meeste kazernes worden dus volledig bemand door vrijwilligers, parttime brandweermensen. Onze brandweermensen voelen een grote maatschappelijke betrokkenheid en zetten zich in voor een veelzijdige taak die veel vraagt, maar ook veel biedt. Ze krijgen er een dankbare, uitdagende job voor terug. Brandweervrijwilligers volgen dezelfde opleidingen als beroepsbrandweermensen, maar er is één verschil: vrijwilligers doen dit werk naast hun gewone dagelijkse werk. Vrijwilligers bij de brandweer ontvangen een vergoeding voor inzetten en oefenen.

Kom een kijkje nemen

Tijdens de Open Dag op zaterdag 10 september informeren de brandweervrijwilligers in Yerseke bezoekers graag over het werk bij de brandweer. Hoe vaak hebben ze een uitruk? Hoe ziet de opleiding tot brandweerman of –vrouw eruit? Welke vergoeding ontvangt men hiervoor? Doen vrouwen hetzelfde werk als mannelijke collega’s? Bezoekers kunnen daarnaast een kijkje nemen in de kazerne en bij verschillende oefeningen die die dag uitgevoerd worden. De Open Dag duurt van 10 tot 15.00 uur.

Oefenavond

Geïnteresseerden in een (vrijwillige) baan bij de brandweer van Yerseke die niet naar de Open Dag kunnen komen, mogen op afspraak altijd een keer langskomen op een van de oefenavonden van het korps, elke maandagavond om 19.15 uur. Mail voor meer informatie of het maken van een afspraak naar ploegleider.yerseke@vrzeeland.nl. Meer informatie over het werk van brandweervrijwilligers is te vinden op deze pagina.

Delen op social media: