Brandveiligheid

De brandweer blust niet alleen brand, maar geeft ook informatie en tips over het voorkomen van brand. Je kan deze tips vinden op www.zeelandveilig.nl bij het onderdeel ‘Maak je huis veilig'.

Hoe brandveilig is jouw huis?

Alle brandweerregio's in Nederland hebben samen een woningcheck-app gemaakt. Deze app is beschikbaar voor een tablet of smartphone en kan je downloaden via de Playstore voor Android en in de iTunesstore van Apple. Zoek hiervoor op "woningcheck". Met de app doorloop je je eigen huis, maar ook het huis van bijvoorbeeld je (groot)ouders. Na het beantwoorden van vragen en het bekijken van foto's en video’s weet je hoe brand kan ontstaan en wat je zelf kan doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Heb je alle kamers doorlopen, dan kan je je persoonlijke To-Do-lijst bekijken. Op de lijst staan tips om de woning (nog) veiliger te maken.

Rookmelders redden levens

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van giftige rook. Als je slaapt, ruik je niets. Je wordt dus niet wakker van de rooklucht. Wist je dat in 70 procent van de huizen een rookmelder is geplaatst, maar dat slechts 45 procent van die rookmelders werkt? En dat van alle rookmelders slechts 35 procent op de juiste plek hangt én werkt? Hang dus rookmelders in je huis die werken. Ze zijn van levensbelang. Lees hier meer informatie over rookmelders.

Brandpreventieweken

Ieder jaar zijn van 1 tot en met 31 oktober de Nationale Brandpreventieweken. De hele maand oktober staat dan in het teken van brandveiligheid. In 2016 is het thema Hé doe de deur dicht.

Meer informatie

Heb je een vraag over brandpreventie of wil je graag een keer een voorlichtingsbijeenkomst organiseren of bijwonen? Stuur dan een mailtje naar brandveiligleven@vrzeeland.nl. De medewerkers van Brandveilig Leven nemen dan contact met je op. Of kijk eens op onderstaande websites:

Folders Brandveiligheid
www.brandweer.nl
www.brandweernederland.nl
www.watdoejijbijbrand.nl
www.iklaatmijnoudersnietstikken.nl
www.verkleindekansopbrand.nl
www.brandwondenstichting.nl

Delen op social media: