Programma

Grote brandweerwedstrijd: Onderlinge Zeeuwse Vaardigheidstoets 

Tijd: 07:00 — 19:00
Organisatie: Brandweer Sluis
Activiteit: Bij de Onderlinge Zeeuwse Vaardigheidstoets tonen 32 Zeeuwse brandweerploegen tijdens een onderlinge krachtmeting hun vaardigheden. Ook bezoekers mogen een kijkje komen nemen bij deze spectaculaire brandweerwedstrijd. In totaal doen bijna 200 brandweervrijwilligers mee aan de wedstrijd. 
Locatie: Multifunctioneel centrum De Keure, Kloosterstraat 38, Sluis
Meer informatie: www.brandweerzeeland.nl

Voorlichting tijdens de Wandelmarathon

Tijd: 08:00 — 18:00
Organisatie: GGD Zeeland
Activiteit: Wandelaars die deelnemen aan de Kustmarathon Zeeland krijgen tijdens hun wandeling door de prachtige duingebieden op Walcheren uitleg van GGD medewerkers over de gevaren van o.a. tekenbeten.  
Locatie: Strand Breezand / Vrouwenpolder
Meer informatie: Website GGD Zeeland

College dijkveiligheid

Tijd: 19:30 — 21:00
Organisatie: Waterschap Scheldestromen
Activiteit: Hoe veilig wonen we achter de Zeeuwse dijken en duinen? Zijn ze bestand tegen superstormen en zeespiegelstijging? En heb je enig idee hoe hoog of laag je zelf woont? Dit laagdrempelig college gaat over super stormen, overstromingen en dijken. Waterschappelijk verantwoord! Interessant voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.
Locatie: Waterschapskantoor Middelburg
Meer informatie/aanmelden: Meld je aan via communicatie@scheldestromen.nl. Geef hierbij aan met hoeveel personen je wil komen,  en uw naam- en adresgegevens. Meer informatie vind je op: www.scheldestromen.nl/weekvanonswater

Leerlingen in gesprek met de politie

Organisatie: CSW Bestevaêr, Politie Zeeland / West-Brabant, Indigo en Roat
Activiteit: Wijkagenten van de politie gaan in gesprek met derdejaars leerlingen van CSW locatie Bestevaêr over alcohol, drugs en het werk van de politie. 
Locatie: Christelijke Scholengemeenschap Walcheren, locatie Bestevaêr Vlissingen 

Vraag maar raak!

Organisatie: Politie Zeeland / West-Brabant
Activiteit: Wijkagenten van de politie zijn in de pauzes aanwezig op de verschillende middelbare scholen in Middelburg. Je kan er met al je vragen terecht! 
Locatie: Middelburg

Oefenen in de wijk

Tijd: 19:00 — 21:00
Organisatie: Brandweer Zierikzee
Activiteit: Tijdens deze open oefen/inloop avond krijgen belangstellenden een sfeerimpressie van de werkzaamheden van brandweerpost Zierikzee. Er wordt een echte woningbrand in de wijk gesimuleerd. Daarnaast is ook het voorlichtingsvoertuig van Brandveilig Leven aanwezig!
Locatie: Bogaardstraat, Zierikzee
Meer informatie: Facebook Brandweer Zierikzee
 

ZLM Junior Trails

Tijd: 09:00 — 16:00 
Organisatie: ZLM 
Activiteit: Middelbare scholieren van  15 tot 17 jaar volgen een programma waarin verkeersveiligheid en hun rol als passagier in de auto centraal staan. Het programma bestaat uit discussie- en praktijkopdrachten waarbij ze zelf ook achter het stuur gaan zitten. Zo ervaren de scholieren wat de gevolgen zijn van alcohol in het verkeer, hard rijden, het niet dragen van de autogordel én afleiding door bijvoorbeeld de smartphone. ZLM wil met dit programma discussies op gang brengen en de bewustwording vergroten over de risico’s in het verkeer.
Locatie: Goes, Zwembad Omnium
Meer informatie: Website ZLM Junior Trails
 

Rent a Cop!

Tijd: 10:00 — 16:00 
Organisatie: Politie Zeeland / West-Brabant
Activiteit: Altijd al eens een politieagent in willen schakelen voor een activiteit die JIJ belangrijk vindt? Dit is je kans! Op dinsdag 10 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur stelt de politie een aantal agenten van basisteam Walcheren ter beschikking aan jou! Laat de politie via Facebook weten waar zij aandacht aan moeten besteden. Uit de reacties gaat het team proberen zoveel mogelijk problemen of verzoeken aan te pakken! 
Locatie: Middelburg
Meer informatie: Facebook Politieteam Walcheren

ZLM Junior Trails

Tijd: 09:00 — 16:00 
Organisatie: ZLM 
Activiteit: Middelbare scholieren van  15 tot 17 jaar volgen een programma waarin verkeersveiligheid en hun rol als passagier in de auto centraal staan. Het programma bestaat uit discussie- en praktijkopdrachten waarbij ze zelf ook achter het stuur gaan zitten. Zo ervaren de scholieren wat de gevolgen zijn van alcohol in het verkeer, hard rijden, het niet dragen van de autogordel én afleiding door bijvoorbeeld de smartphone. ZLM wil met dit programma discussies op gang brengen en de bewustwording vergroten over de risico’s in het verkeer.
Locatie: Goes, Zwembad Omnium
Meer informatie: Website ZLM Junior Trails

 

Busexcursie: Weg van het Waterschap

Tijd: 14:00 — 17:00
Organisatie: Waterschap Scheldestromen
Activiteit: Waterschap Scheldestromen beheert in Zeeland maar liefst 4000 km weg. Tijdens een interactieve bustour laten ze zien hoe ze om gaan met verkeersveiligheid, gladheidsbestrijding, boomverzorging en nog veel meer! Na deze bustour ga je zelf nog veiliger de weg op!
Locatie: Wolfhoekseweg 3, Driewegen (magazijn van het waterschap)
Meer informatie/aanmelden: www.scheldestromen.nl/bus

 

Opening Pop-Up Store uitgesteld

De opening van de Pop-up store van Brandveilig Leven, die gepland stond op donderdag 12 oktober, is helaas uitgesteld tot eind oktober. Meer informatie volgt via www.zeelandveilig.nl


ZLM Junior Trails

Tijd: 09:00 — 16:00 
Organisatie: ZLM 
Activiteit: Middelbare scholieren van 15 tot 17 jaar volgen een programma waarin verkeersveiligheid en hun rol als passagier in de auto centraal staan. Het programma bestaat uit discussie- en praktijkopdrachten waarbij ze zelf ook achter het stuur gaan zitten. Zo ervaren de scholieren wat de gevolgen zijn van alcohol in het verkeer, hard rijden, het niet dragen van de autogordel én afleiding door bijvoorbeeld de smartphone. ZLM wil met dit programma discussies op gang brengen en de bewustwording vergroten over de risico’s in het verkeer.
Locatie: Goes, Zwembad Omnium
Meer informatie: Website ZLM Junior Trails
 

Zien en gezien worden

Tijd: 08:30 — 14:00
Organisatie: Waterschap Scheldestromen
Activiteit: Basisschool de Leeuwerik, Veilig Verkeer Nederland, McCain, de dorpsraad Lewedorp, gemeente Borsele en waterschap Scheldestromen zorgen 12 oktober voor een feestelijke, maar vooral ook leerzame dag in Lewedorp. ’s Middags wordt het nieuwe fietspad langs de Korenweg geopend. ’s Ochtends doen de basisschoolleerlingen mee aan een fietsverlichtingsactie en krijgen ze theoretisch en praktisch inzicht wat grote vrachtwagens betekenen in het verkeer.
Locatie: Lewedorp
Meer informatie: www.scheldestromen.nl

Boef in de wijk

Tijd: 19.00 — 21.30 uur
Organisatie: Politie Zeeland / West-Brabant
Activiteit: Boef in de wijk is een spel waarbij er een nep-boef wordt uitgezet in een woonwijk en de spelers via social media (in dit geval Facebook) hints krijgen over de locatie van de boef. Er worden enkele rondes gespeeld en de winnaar van elke speelronde krijgt een leuk prijsje. Maar daarvoor moet je wel eerst de boef vinden!
Locatie: Bossenburgh, Vlissingen
Meer informatie: Facebook politieteam Walcheren

Voetjesactie

Tijd: 19.00 — 22.00 uur
Organisatie: Politie Zeeland / West-Brabant
Activiteit: In de wintermaanden vinden vaak inbraken en insluipingen via openstaande ramen en deuren plaats. Om inwoners bewust te maken van het gevaar van open ramen en deuren, houdt de politie regelmatig zogenaamde voetjesacties. De politie gaat op zoek naar niet afgesloten ramen, deuren of schuren en laat — als de bewoners niet thuis zijn — een kartonnen 'voetje' achter met preventietips. 
Locatie: Gemeenten Middelburg en Veere
Meer informatie: Facebook politieteam Walcheren

De politie: van alle markten thuis!

Tijd: 08.00 — 16.00 uur
Organisatie: Politie Zeeland / West-Brabant
Activiteit: De wijkagenten van politieteam Walcheren presenteren zich vandaag op de Vlissingse weekmarkt. Neem een kijkje in een politieauto, bekijk de apparatuur op een politiemotor en kom alles te weten over het werk van de politie. 
Locatie: Centrum Vlissingen
Meer informatie: Facebook politieteam Walcheren

Open dag Brandweer Aardenburg

Tijd: 13:00 — 17:00
Organisatie: Brandweer Aardenburg
Activiteit: Kom een kijkje nemen op de brandweerpost in Aardenburg. Gedurende de dag zijn er spectaculaire demonstraties, kun je de voertuigen en kazerne bekijken en krijg je gratis veiligheidsadvies! Voor de kids is er een springkussen aanwezig.
Locatie: Brandweerkazerne, Noordstraat 4, Aardenburg
Meer informatie: Facebook Brandweer Aardenburg 
 

Open dag Brandweer Biervliet

Tijd: 10:00 — 16:00
Organisatie: Brandweer Biervliet
Activiteit: Kom een kijkje nemen op de brandweerpost in Biervliet. Gedurende de dag zijn er spectaculaire demonstraties, kun je de voertuigen en kazerne bekijken en krijg je gratis veiligheidsadvies! In de kantelwagen ervaar je hoe het is als je auto over de kop gaat. Voor de kids is er een springkussen aanwezig.
Locatie: Brandweerkazerne, Weststraat 34, Biervliet
Meer informatie: www.zeelandveilig.nl/brandweerbiervliet  


Open dag Brandweer Vlissingen

Tijd: 12:00 — 16:00
Organisatie: Brandweer Vlissingen
Activiteit: De brandweerpost Olympiaweg opent haar deuren! Kom een vrijblijvend kennis maken met de vrijwillige brandweer in Vlissingen.  
Locatie: Brandweerkazerne, Olympiaweg 5, Vlissingen
Meer informatie: www.facebook.com/postolympiaweg
 

Rommelmarkt Jeugdbrandweer Vlissingen

Tijd: 09:00 — 15:00
Organisatie: Jeugdbrandweer Vlissingen
Activiteit: Op 14 oktober 2017 organiseert Jeugdbrandweer Vlissingen weer een rommelmarkt, dit maal in de voormalige machinefabriek op het Scheldeterrein. De opbrengst van de huur van de standhouders komt ten goede aan de jeugdbrandweer.
Locatie: Machinefabriek Vlissingen
Meer informatie/aanmelden: www.jeugdbrandweervlissingen.nl. Kraam huren? Kijk op de website van de jeugdbrandweer!
 

Wervingsdag brandweer Sint-Maartensdijk

Tijd: 14:00 — 17:00
Organisatie: Brandweer Sint-Maartensdijk
Activiteit: Op 14 oktober 2017 opent de brandweerpost in Sint-Maartensdijk haar deuren. De post is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil je meer weten over het brandweervak of brandveiligheid in en om het huis? Kom dan even langs! 
Locatie: Brandweerkazerne, Oostsingel 80, Sint-Maartensdijk
Meer informatie/aanmelden: Facebook Brandweer Sint-Maartensdijk

Autopuzzelrit

Tijd: 12:00 — 16:00
Organisatie: MAC de Bevelanden in samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland
Activiteit: Tijdens een uitdagende autopuzzeltocht maken de deelnemers kennis met de verschillende gevaren / risico’s in Zeeland. De tocht start tussen 12.00 en 13.00 uur op de brandweerkazerne in Colijnsplaat en brengt de deelnemers langs de kust richting het havengebied van Vlissingen-Oost. Onderweg moeten de deelnemers verschillende vragen beantwoorden en 3 proeven met coordinaten uitvoeren. Er is een tussenstop in het Brandweermuseum in Serooskerke en de tocht eindigt bij de brandweerkazerne in Oost-Souburg, waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Deelname is gratis! 
Locatie: Brandweerkazerne Colijnsplaat
Meer informatie/aanmelden: www.zeelandveilig.nl

Delen op social media: