Veilig op kamers

Ga je op kamers? Dan denk je vast niet meteen aan een brand. Maar wist je dat de helft van de studentenhuizen niet brandveilig is?

Help! Brand! 

Stel je voor dat je na het uitgaan zin hebt in een snack en de frituurpan aanzet. Je gooit er een frikadel in, ploft neer op de bank en….valt in slaap! Je wordt wakker van de brandende frietpan en ziet dat het huis al aardig onder de rook staat. Vluchten! Helaas blokkeren de opgestapelde kratten bier in de gang je weg. Kom je nog op tijd het brandende huis uit?

Verantwoordelijkheden verhuurder en huurder 

Voor een deel ligt de verantwoordelijkheid voor een brandveilig studentenhuis bij de huisbaas. Maar ook als bewoner kunnen jij en je huisgenoten veel doen aan brandveiligheid. Kijk voor tips in onderstaande folders of op www.brandweer.nl

Downloads

Is jouw studentenhuis brandveilig?

Wil je weten hoe brandveilig jouw studentenhuis is? Dat kan! Vraag een check en advies op maat door de brandweer aan via brandveiligleven@vrzeeland.nl. Let op: dit kan alleen als je met minimaal vijf studenten in huis woont.

Speel het spel 'Heet in Huis'

Staan in jouw huis de kratjes opgestapeld voor de achterdeur? Laat je de TV ’s nachts op slaapstand en frituur jij vaak nog even na het stappen? Dit soort situaties zorgen ervoor dat er in studentenhuizen relatief vaak brand is! We snappen dat studentenhuizen niet altijd brandschoon zijn en dat het affikken van je huis een ver-van-je-bed-show is, maar zo gebeuren er ieder jaar relatief veel ongelukken in studentenhuizen, soms met dodelijke afloop. Daarentegen houden huisbazen zich ook niet altijd aan de regels voor brandveiligheid, en wat deze regels zijn is vaak onbekend bij studenten.
In de appstore kun je gratis de 'Heet in Huis' app downloaden, hierin moet je de studenten laten proberen hun studentenhuis niet in de fik te laten steken.

 

 

Delen op social media: