Laatste update: 06-11-2016
zondag 6 november 2016 om 12:06:02

Melding persoon te water in Brouwershaven

  • Status: gesloten

Er is een melding binnengekomen dat een duiker vermist is bij duiklocatie Nieuwe Kerkweg in Brouwershaven. Eerste blusvoertuig van de brandweer is ter plaatse, een duikploeg is onderweg. Er is ook een ambulance en traumahelicopter onderweg en er is assistentie gevraagd van de KNRM. 


Liveblog

6 november 2016 om 13:06:08

De duiker is nog niet gevonden. Zojuist is overleg geweest tussen de hulpdiensten en de trauma-arts. De trauma-arts heeft aangegeven dat de kans op overleving nu nihil is. Daarmee is besloten dat de reddingsactie wordt gestopt. De politie gaat nu een bergingsactie organiseren.

De brandweer en KNRM hebben vanuit boten en met de helicopter (KNRM) gezocht naar de vermiste duiker. Aanwezige sportduikers hebben gedoken om te kijken of ze de duiker konden vinden. Dat is niet het geval geweest. Brandweerduikers zijn niet ingezet, omdat de duiker op 20 meter diepte wordt vermist en brandweerduikers tot 15 meter mogen duiken.

Alle eenheden sluiten hun werkzaamheden af en gaan weer terug naar de post.

Einde berichtgeving.


6 november 2016 om 12:25:13

Brandweerboot uit Brouwershaven is ter plaatse en zoeken vanuit de boot. Aanwezige sportduikers zijn het water in om onder water te zoeken. KNRM-reddingsboot uit Ouddorp en de helicopter van de Nederlandse Kustwacht zijn ook onderweg. 


Delen via social media